menu +

MVO


Van Uitert hecht groot belang aan de verantwoordelijkheid voor de effecten van onze bedrijfsactiviteiten, zowel op onze werknemers als op het milieu.

Mens en maatschappij

Van Uitert is een familiebedrijf en dit uit zich ook op de werkvloer. Initiatieven en een grote mate van verantwoordelijkheid worden gestimuleerd. De sfeer binnen Van Uitert is zeer gemoedelijk. Mede daarom is er nauwelijks verloop en kan Van Uitert vertrouwen op enthousiaste en betrokken collega’s. Van Uitert is dan ook terecht trots op de vele jubilea die inmiddels gevierd zijn.

Van Uitert is in het bezit van het OHSAS 18001 certificaat. OHSAS staat voor Occupational Health and Safety Assesment Series. OHSAS 18001 is een internationale norm voor veiligheidsmanagement. Een onafhankelijke deskundige van een certificeringbureau beoordeelt of een bedrijf aan de vastgestelde norm voldoet. Van Uitert is beoordeeld door het internationale certificeringbureau SGS. Met het certificaat wordt bevestigd dat de arbeidsomstandigheden bij Van Uitert goed zijn en dat we, waar mogelijk, continu streven naar verbetering hiervan. Naast de aandacht voor de mensen binnen onze organisatie is er ook veel aandacht voor de mensen buiten de organisatie en worden jaarlijks vele goede doelen gesteund en activiteiten gesponsord.

Milieu

Vanzelfsprekend werkt Van Uitert volgens de strengste milieu-eisen. Zo passen wij strikte afvalscheiding toe, maken we gebruik van een energiezuinig LED verlichting systeem en wordt de gewenste bedrijfstemperatuur met een kosten- en milieuvriendelijk koeling-terugwinsysteem bereikt. Ook met het oog op de toekomst staan we niet stil en investeren we momenteel in o.a. elektrische bedrijfsauto’s en zonnepanelen zodat Van Uitert in haar eigen milieuvriendelijke stroom kan gaan voorzien. Daarnaast wordt er voortdurend gezocht naar productiemethoden en producten die het milieu zo min mogelijk belasten.

Wij onderschrijven het principe van de ETI Base Code.


Gedragscode

TOP